Gastronomie,
aneb švestky v naší kuchyni
Švestky si u nás spojujeme hlavně se sladkou kuchyní, zejména pak s dezerty v období
pozdního a posléze i babího léta. Široké využití mají však také ve slané kuchyni - výborně se
hodí ke zvěřině, těstovinám, nebo jako jemný doplněk ve formě omáček a povidel
k pikantním, zejména pak na ohni grilovaným steakům, špízům nebo zvěřinovým ragú.
Dovolili jsme si “prolistovat” internet a vyhledat několik receptů, kterými se můžete nechat
inspirovat při přípravě předkrmů, nedělních obědů, slavnostních večeří nebo třeba jen malých
“sladkých teček” na závěr hostiny.
Věříme, že po vzoru našich předků i Vy oceníte jedinečnost a kouzlo použití švestek, a to jak
v té naší - domácí, tak i zahraniční kuchyni.
Přejeme Vám dobrou chuť !
NABÍDKA ODKAZŮ NA VÝŠE ZMÍNĚNÉ RECEPTY - STAČÍ JEN KLIKNOUT...
Po dalších gurmánských lahůdkách se švestkami usilovně pátráme a odkazy na ně zde
budeme průběžně doplňovat. Rovněž uvítáme i Vaše kulinářské tipy, rady a nápady, které
zde rádi uveřejníme.